Future is Here

Për qasje të plotë në Bibliotekën Digjitale ju duhet llogari aktive në DokuLab

Llogari e re

Shkolla jonë e filmit ‘Future is Here’ sjell çdo vit rreth 15 të rinj nga shkollat e mesme për të krijuar filma origjinalë me tema për të drejtat e njeriut, gjë që krijon një qasje shumëdimensionale, e që ju ofron brezave të rinj mjete për fuqizimin me anë të inkurajimit për vetë-shprehje. Përmes këtyre programeve, të rinjve u ofrohet hapësira për të debatuar mbi çështje të ndryshme shoqërore që i interesojnë, duke i përfshirë ata në dialog ndërkulturor mbi identitetin, të drejtat e njeriut, barazinë gjinore, ndryshimet klimatike, kulturën etj.

Future is Here 2023

Studentët: Albulena Caka, Hana Salihu, Nea Zeka, Lea Zekir, Olt Kastrati, Jona Pireva, Albina Konjuhi, Hena Krasniqi, Rrita Dani, Ruena Rogova.
Mentorët: Blerta Zeqiri, Andrijana Stojkovic, Samir Karahoda, Pëllumb Ballata, Leart Rama, Dea Gjinovci, Norika Sefa, Thomas Logoreci, Veton Nurkollari.

Ar-rythmic

Gjyshi im

Magjistarja

Në kërkim të së bukurës

Please Pick Up

Prey

Saudade

Tash, për çdo orë

Future is Here 2022

Studentët: Saranda Bytyqi, Blendi Haxhibeqiri, Laurin Baxhaku, Mal Kubati, Lyra Ymeraga, Morea Pula, Aurorë Smirqaku, Denisa Mici, Timur Urcan, Hana Ahmeti.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Andrijana Stojkovic, Samir Karahoda, Pëllumb Ballata, Leart Rama, Dea Gjinovci, Norika Sefa, Thomas Logoreci, Veton Nurkollari.

200 gjaqe

Arti i shërimit

Dedi

Muzika e dreqit

Romancë burgu

Veç edhe njo

Von

Future is Here 2021

Studentët: Hana Sedolli, Ben Gorani, Jon Nila, Alba Cikaqi, Lyra Pozhegu, Endri Maloku, Endrit Jakupi, Jetë Kadriu, Art Ukqa, Hana Ahmeti, Saranda Bytyçi, Ajshe Gavazi.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Andrijana Stojkovic, Samir Karahoda, Pëllumb Ballata, Leart Rama, Dea Gjinovci, More Raça, Samir Ljuma, Thomas Logoreci, Veton Nurkollari, Jelena Maksimovic.

Bushi

Lokja

Night Out

Rrugës së babait

Shpresa

Time

Future is Here 2020

Studentët: Nazmi Latifi, Albulena Kurti, Anisa Krasniqi, Bardha Kryeziu, Vlera Azizi, Endri Maloku, Lum Borovci, Ideal Nrecaj, Freskim Nrecaj, Vlera Haxhibeqiri, Maxhid Rruka,
Vlera Dani, Elsa Mala, Jon Nila.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Andrijana Stojkovic, Samir Karahoda, Dina Hajrullahu, Hakan Karamuço.

Adet

Devolucion

Melankolia

Mes Rreshtave

Nosotros

Për hatër

Përtej ylberit

The Bright Side

Future is Here 2019

Studentët: Gentiana Gashi, Rron Bekteshi, Dren Ibrahimi, Gresa Dida, Ermal Bosnak, Alba Demiri, Genta Sefa, Gentrit Kastrati, Laberion Nitaj.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Andrijana Stojkovic, Gazmend Bajri, Samir Karahoda, Hakan Karamuço, Husammetin Luma.

Blinera n’rrjet

Njeriu i lumtur

Pa vlla

Shokët e mi

Unë

Vera më e gjatë

Future is Here 2018

Studentët: Tringa Berisha, Leart Raka, Flutura Balaj, Era Skivjani, Martin Xhoxhi, Ajshe Gashi, Diellza Bylygbashi, Benjamin Menekshe.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Emilio Guerra, Guillermo Carreras-Candi, Gazmend Bajri, Samir Karahoda, Hakan Karamuço.

Bajrako

Faleminderit Afrikë, Faleminderit Ebola

Fmi i Hanës

Kjo është Tringa

Matrix

Pa përkufizim

Shtojzovalle

Future is Here 2017

Studentët: Arbër Topalli, Arta Elezi, Albana Nila, Danilo Stanimirović, Enxhi Noni, Gretel Dani, Haris Fazlji, Rigers Shimaj.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Emilio Guerra, Guillermo Carreras-Candi, Gazmend Bajri, Samir Karahoda, Hakan Karamuço.

Dekomunizëm

Giulia

I fshehur mes jush

Këta jemi ne

Migrimet

These sounds taste synthetic

Tukulukat e Pejës

Z’den Sevski sunet

Future is Here 2016

Studentët: Flaka Brahimi,Andi Bilibani, Fatlinda Daku, Elhame Kastrati, Sonja Azizaj, Albrim Isufi, Ilirjana Memaj.

Mentorët: Blerta Zeqiri, Emilio Guerra, Guillermo Carreras-Candi, Gazmend Bajri, Samir Karahoda, Hakan Karamuço, Gencer Tatar.

Kapma Dorën

KosovaTrans

Kur s’ki çka bon

Nuk jam vetëm…

Çmimi i duartrokitjeve

Future is Here 2015

Studentët: Arianit Bobaj, Rina Celina, Leart Rama, Adis Cena, Uresa Selimi.

Mentorët: Guillermo Carreras-Candi, Blerta Zeqiri, Gazmend Bajri.

Ergys

Fjalë të heshtura

Jeta me Uzin

Muhabeti masdite

S’është vetëm filmi

Future is Here 2014

Studentët: Denis Bunjaku, Egzona Berisha, Era Mahmutxhiku, Laura Bilalli, Levik Rashiti, Diella Salihu, Amir Rami, Jon Dujaka, Visar Postoselli, Blend Osmani, Vesë Krasniqi, Arta Berisha.

Mentorët: Guillermo Carreras-Candi, Pamela Cohn, Samir Karahoda.

Em(usic)otion

Pristina City of Memories

Skiamakhia

Sleep Tonight

The Father

Young Girl Old Soul

Future is Here 2013

Studentët: Laureta Paçarizi, Rita Berisha, Vernon Shukriu, Edin Alija, Kenan Pallusha, Lorik Mustafa.

Mentorët: Guillermo Carreras-Candi, Pamela Cohn, Samir Karahoda.

Kapllan

Laetitia

Seljim

The High Fame

This Film Lusts for Interpretations

Çika

"Në zemrën e sfidave shoqërore dhe ndryshimeve globale, arti dhe edukimi bashkohen për të ndriçuar rrugën drejt kuptimit të ndërsjellë dhe bashkëpunimit. Përmes filmave dhe programeve arsimore, të rinjtë marrin fuqinë të ndërtojnë një të ardhme të përbashkët në harmoni dhe paqe."