Regional Film School Active

Për klasat: XI

Temat: Migrimi / Mbijetesa / Puna, Jeta / Profesionet / Kujtimet.

Debris

Pse shoqëria gjithmonë ka tendencë të margjinalizojë ata që bëjnë gjëra në mënyrë jokonvencionale? Pse e lë mënjanë gjithçka që është e shëmtuar dhe gëzohet për gjithçka që është e bukur? Çfarë është e shëmtuar? Mbeturinat na çojnë në mikrokozmosin e vogël të një gruaje trime të quajtur Dada. Një kozmos kaq i vogël që thyen rregullat dhe konvencionalitetin e shoqërisë sonë në copa dhe përfshin në një mënyrë komike vlerat që mund të frymëzojnë një interpretim dhe rishikim të ri të jetës sonë të përditshme. Prodhimi i këtyre filmave u mbështet nga Balkan Trust for Democracy

Regjia: Aleksandra Aleksovska, Andi Thaqi, Jovanche Nedelkovski