DokuFest Film Catalogue

A catalogue of all films produced through DokuFest’s Film Production Lab since 2013. The Film Production Lab is a training program that fosters creative documentary filmmaking through practical exercises in storytelling, while familiarising young people with the concept of active citizenship, human rights and democratic values. This program guides and encourages young people to take action and be active agents for social change through storytelling and filmmaking.

Explore our database with over 100 films available online for free, plus find titles with accompanying education resources.

"Shkolla e filmit dokumentar, më ka mësuar si t'i kanalizoj mendimet e mia dhe si të ëndërroj. Jam mësuar ta shoh botën me një sy tjetër dhe ta gjej inspirimin për të treguar një storie në çdo cep të jetës sime. Që atëherë, asnjëherë s’jam ndalur së bëri filma sepse inspirimin, vullnetin dhe njohurinë që e kam marrë, më shoqëron çdo ditë në jetën time."

Leart Rama, Regjisor